ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗΣ
& ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

boy
girl
plane
anapodo
xoropidixto

Οι παροχές μας

Το Κέντρο μας είναι οργανωμένο και λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να καλύπτει και να εξυπηρετεί μια σειρά από ανάγκες, τόσο των παιδιών, με μοναδικό σκοπό τη σωστή ανάπτυξη, φιλοξενία, ομαλή κοινωνικοποίηση και την περαιτέρω εκπαίδευση τους, όσο και των γονιών που καθημερινά καλούνται να ανταποκριθούν σε ένα διευρυμένο ωράριο απασχόλησής τους που τους υποχρεώνει να διαθέτουν λιγότερο χρόνο από ότι ίσως θα ήθελαν για τα παιδιά τους.

Έτσι η Μονάδα μας λειτουργεί όλο σχεδόν το έτος και το ωράριο λειτουργίας της είναι από τις 07:00΄ έως τις 18:00΄, καθημερινά πλην Σαββάτου και Κυριακής. Κατά το χρόνο παραμονής των βρεφών και των νηπίων στο χώρο μας, προσφέρεται δεκατιανό, μεσημεριανό και απογευματινό φαγητό (για τα παιδιά που παραμένουν και μετά τις 16:00΄). Το διαιτολόγιο για το φαγητό μας, αποτελεί προϊόν συνεργασίας με την παιδίατρο της Μονάδος μας και της διαιτολόγου μας. Επιπλέον, το Κέντρο μας και το προσωπικό που εργάζεται στον τομέα της παρασκευής γευμάτων έχει λάβει την προβλεπόμενη πιστοποίηση πάνω στην υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Η μετακίνηση των παιδιών μας προς/από τις εγκαταστάσεις μας, με τα σχολικά μας λεωφορεία, είναι δυνατή, όπου απαιτείται, και διεξάγεται με τρόπο ασφαλή και προγραμματισμένο. Οι οδηγοί και οι συνοδοί μας ακολουθούν συγκεκριμένο κανονισμό για την ασφαλή παραλαβή και παράδοση των παιδιών μας. Για την ενίσχυση του επιπέδου ασφάλειας των μικρών μας φίλων, παρέχεται ασφαλιστική κάλυψη από τη στιγμή της παραλαβής τους, από τους συνεργάτες μας και της παραμονής τους στις εγκαταστάσεις μας, μέχρι και την παράδοσή τους.

Προβλήματα υγείας των παιδιών μας αντιμετωπίζονται από την παιδίατρο του Κέντρου μας η οποία εξετάζει ατομικά το κάθε παιδί και ενημερώνει γραπτώς του γονείς. Η συμβολή της είναι εξόχως σημαντική στην αντιμετώπιση και πρόληψη των παιδικών ασθενειών και στον έλεγχο της εφαρμογής των προβλεπόμενων εμβολίων που πρέπει να κάνουν τα παιδιά.

Για τη σωστή σωματική ανάπτυξη των παιδιών μας προσφέρονται υπηρεσίες φυσικής αγωγής (ρυθμική γυμναστική και χορός) και προαιρετικά μαθήματα κολύμβησης και άλλες αθλητικές δραστηριότητες. Παράλληλα, στο πρόγραμμά μας προσαρμόζονται μαθήματα αγγλικής γλώσσας, γνώσης Η/Υ και ρομποτικής.

Το Κέντρο μας αναγνωρίζοντας τη ζωτική σημασία της αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ σχολείου και οικογένειας παρέχει τη δυνατότητα συχνών επαφών μέσα στο έτος μεταξύ νηπιαγωγών και γονέων. Παράλληλα, οργανώνει ειδικές συναντήσεις, ως εναλλακτική μορφή επικοινωνίας με τους γονείς, όπου με τη συμβολή της ψυχολόγου μας αντιμετωπίζονται οι τυχόν δυσκολίες που παρουσιάζονται στη διαδικασία ανατροφής και εκπαίδευσης των παιδιών (Σχολή Γονέων).